Menu
Oszkár telekocsiOszkár telekocsiOszkár telekocsiOszkár telekocsi

Bejgli-para

2015-12-23 - Meséld el - Szívet melengető történet

Nagy gonddal készültem a karácsonyra. Ez a karácsony különleges volt számomra, mivel nagy ajándék érkezett a családba: december 16-án megszületett az első unokám! Ádám fiam már négy éve Bécsben él a feleségével, viszont idén karácsonykor a kisbaba érkezése miatt nem tudtak haza jönni Kaposvárra, én pedig egészségügyi állapotom miatt nem vállaltam a Bécsbe utazást. Ádámnak azonban megígértem, hogy megsütöm a kedvenc süteményeit (gesztenyés bejglit és habcsókot) és postán elküldöm az ajándékokkal együtt.

Minden rendben is lett volna, ha a sütőm nem megy tönkre az ünnepi hajrá előtt. Murphy-törvénye alapján, a szerelő sem tudott mit kezdeni vele. Sajnos több napot veszítettem, mire végre nekiláthattam a bejgli és a habcsókok sütésének. Végül minden elkészült, becsomagoltam a süteményeket és elmentem a postára. Ott azonban kiderült, hogy már biztosan nem fog karácsonyig megérkezni Ádámékhoz a csomag. Bevallom nagyon ideges lettem és persze el is szomorodtam. Fölöslegesen készítettem volna a kis unokámnak és a menyemnek külön angyal formát habcsókból?!
Aztán ahogy ott mérgelődtem a postai ablaknál, eszembe jutott, hogy vannak gyorsabb futárszolgálatok is. Hazafelé azon tépelődtem, hogy vajon mennyibe fog ez kerülni. Aztán beugrott, hogy Ádám nemrég mesélte, hogy a menyem egyik rokona babaruhákat küldött nekik az Oszkárral. A fiamék többször utaztak már haza az Oszkár telekocsival és mindig csak pozitív tapasztalataik voltak.
Hazaérve bekapcsoltam a gépet és megnéztem a bécsi hirdetéseket az Oszkáron. Láttam, hogy aznap, késő este indul egy autós Kaposvár mellől Bécsbe. Gyorsan kértem tőle ajánlatot, majd felvettük a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy este 11-kor jön a csomagért. Abban is megegyeztünk, hogy Bécsben pontosan hol találkoznak majd Ádámmal. Nagyon izgultam, de végül megnyugodtam, mert egy nagyon szimpatikus fiatalember vette át a karácsonyi ajándékokat és a sütiket. Nagyon hálás vagyok neki, hogy segített eljuttatni az ajándékokat a fiamékhoz! A habcsókok is sértetlenül megúszták a hosszú utat és még felárat sem kellett fizetnem a törékeny csomag miatt! Sőt, olcsóbb volt így, mint a postán!
Biztosra mondhatom, hogy ha jobban leszek, meglátogatom az unokámat Bécsben az Oszkárral!

 

bejgli